top of page
Search
  • danskboligforsikri

Krise på det kinesiske boligmarked




Boligmarkedet i Kina er for øjeblikket under betydeligt pres, hvilket har ført til en aktiv respons fra den kinesiske regering i forsøget på at støtte den nationale økonomi.


Den økonomiske nedgang i Kina kan potentielt have vidtrækkende konsekvenser for Europa, der har tætte handelsforbindelser med Kina, hvilket har udløst bekymring og skabt uro på det internationale marked.


Evergrande under pres


Et af Kinas mest fremtrædende ejendomsudviklingsfirmaer, China Evergrande Group, har oplevet en nedgang på hele 25 procent i deres aktiekurser. Denne drastiske reduktion udgør en markant trussel mod Kinas økonomiske vækst. På nuværende tidspunkt har de iværksatte foranstaltninger ikke været tilstrækkelige til at afhjælpe de udfordringer, som det kriseramte boligmarked står overfor.


I slutningen af september blev al handel med Evergrandes aktier suspenderet på børsen i Hongkong. En måned før suspensionen var aktiekursen allerede faldet med næsten 87 procent.


Generelt var der forventninger om, at Kinas økonomi ville genoprettes efter coronapandemien, men det er endnu ikke sket. Aktiviteten på det kinesiske boligmarked befinder sig stadig kun på 50 procent sammenlignet med perioden før pandemien. Denne situation sætter derfor ejendomsudviklere som Evergrande betydeligt under pres, da deres forretning bygger på opførelse og salg af boliger.


Tiltag fra den kinesiske regering


Fordi det er almindeligt, at kinesiske borgere har op til 60 procent af deres formue bundet op i ejendomme, har regeringen valgt at indføre tiltag for at få markedet på rette kurs. En af tiltagene var blandt andet, at udbetalingskravet for boligkøb blev sat ned fra 30 procent til 20 procent. Til trods for foranstaltningerne fortsatte boligpriserne med at falde med 0,3 procent for nye boliger og 0,5 procent for eksisterende boliger sammenlignet med juli måned.


Læs også “Vigtige overvejelser før køb af bolig i udlandet” fra Dansk Boligforsikring.

10 views0 comments
bottom of page