top of page
  • danskboligforsikri

Ræve flytter hjemmefra lige nu - hold øje med din have


Sommeren er som regel en tid, hvor mange danske unge flytter hjemmefra, før de skal starte på en ny uddannelse - men det gælder ikke kun for mennesker. Lige nu er der nemlig også en masse teenageræve, der drager ud på egen hånd for første gang. Selvom ræven på dette billede ser meget sød ud, så er det en god ide at være opmærksom på haven i denne tid.


Mange danskere støde på de nysgerrige unge ræve

Rævehvalpe tilbringer de første måneder af deres liv i trygge rammer. I en såkaldt rævegrav kan de ligge lunt og tørt, men mor og far henter maden. Rævehvalpene fødes i marts og april, men her til juli er de allerede blevet teenagere. Derfor er det tid til at kravle ud af rævegraven og gå på opdagelse i området på egen hånd.


I disse dage oplever mange danskere med have derfor, at meget nysgerrige unge ræve kommer på besøg i haven. Ræve er ellers kendt for at være et menneskesky natdyr, der jagter sit bytte i nattens mulm og mørke. De unge ræve skal dog klare sig på egen hånd, skaffe føde og udforske området for første gang. Derfor oplever mange danskere lige nu, at de unge ræve kommer på besøg i haven og kommer helt tæt på bygningerne.


Hold øje med dine bærbuske

Normalt kender vi ræven for at være en plage i hønsegården, hvor den kan jage dine høns om natten. De helt unge ræve er dog oftest ikke store nok til at udfordre hønsene endnu, og derfor finder de andet bytte i din have. Flere danskere landet over beretter om, at rævene tager for sig i havens bærbuske.


Betinna Nielsen fortæller til TV Midtvest, at hun fandt en ræv i haven, der var spiste de stikkelsbær, som hun ellers havde tænkt sig at lave gelé af: "Jeg skulle egentlig have lavet gelé af dem, men det bliver der vist ikke noget af i år," siger forklarer hun. Udover stikkelsbær kan de unge ræve også godt lide ribs. Hvis du gerne vil beskytte dine bær, kan det derfor være en god ide med noget hønsenet, der kan holde ræven på afstand fra de saftige bær.


Lovligt at jagte ræve - naturforening vil have reglerne ændret

Ræven er som sagt kendt for at jagte høns fra folks hønsegårde. Derudover er ræven kendt for at jagte det bytte, som jægere normalt går efter. Dette ligger blandt andet til grund for den gældende lovgivning, hvor det faktisk er lovligt at jage ræve - og rævehvalpe - i juli og august.


Danmarks Naturfredningsforening kæmper for at ændre denne lovgivning, da de mener, at de må jages på grund af de handlinger, som de måske kan gøre i fremtiden. Biolog og seniorrådgiver for naturpolitik og artsforvaltning ved Dansk Naturfredningsforening, Bo Håkansson udtaler: "Hvilken skade har en rævehvalp gjort, når den lokkes til en mark af en jæger med et rævekald?" "Rævehvalpe bliver i dag nedlagt med henvisning til en handling, de måske kommer til at begå engang i fremtiden. Med det udgangspunkt kan man jo skyde alle rævehvalpe. Vi synes derfor, at der er behov for at se på, om det virkelig er nødvendigt at tillade generel regulering af rævehvalpe uden nogen som helst forudgående vurdering eller tilladelse."


Flere historier fra Dansk Boligforsikring


Vil du læse mange flere artikler, der klæder dig bedre på som boligejer? Dansk Boligforsikring udgiver løbende artikler, der giver dig relevant information og/eller inspiration til din bolig. Besøg Dansk Boligforsikrings øvrige blogsider, for at gå på opdagelse i de mange historier.


Vil du altid være opdateret på de seneste historier? Så kan du med fordel følge Dansk Boligforsikring på Europages eller Twitter, hvor de nyeste historier bliver delt løbende.

14 views0 comments

Comentarios


bottom of page